De WAB. De Wat?

29 januari 2020 - Nieuws

Wil jij aan het werk en hoor je mensen over de ‘WAB’ praten?
Grote kans dat je je afvraagt of jij daar iets mee ‘moet’. Geen zorgen, wij helpen je. Eerst even de term: misschien heb je wel eens gehoord van de WWZ. Dat is een wet waarmee de overheid de kloof tussen ‘vast’ en ‘flex’ wilde verkleinen. Dat is dat niet bepaald gelukt: die kloof is juist groter geworden. Daarom is er nu een nieuwe wet: Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB).

Ja… En dus?
De wet is er voor jou. Het moet vast personeel aantrekkelijker maken bij jouw (toekomstige) werkgever. Ook is het ontslagrecht aangepast, de WW-premie en nog een paar zaken. Een van de dingen die jij ervan kunt merken is bijvoorbeeld dat je vanaf jouw eerste werkdag recht op een transitie-vergoeding hebt. Ook als je wordt ontslagen of gedwongen vertrekt. En het geldt ook tijdens jouw proeftijd.

Afhankelijk van jouw baan veranderen er dus zaken
Wij hebben ons verdiept in de nieuwe wet en kennen alle ins en outs. ERISWERK helpt je als je vragen hebt. Ook zonder concrete vraag ben je welkom, dan leggen we je het uit in begrijpelijke, Sallandse woorden.

WAB, Whatsapp, chat: wij zijn van alle markten thuis. App: 0640656544 en chatten kan via de site. Bellen met 0572 792 008 of langskomen (Koestraat 20) mag natuurlijk ook!

 

De WAB. De Wat?