Hoe de 7 dwergen kunnen zorgen voor meer diversiteit

29 januari 2020 - Nieuws

‘Hij is hartstikke homo’, of: ‘Ik wil geen Marokkanen in mijn team’. De afgelopen jaren maakte Annelies Graafland veel van zulke situaties mee, waarin discriminatie een rol speelde. Ze pleit nu voor een meer diverse werkvloer, aan de hand van de 7 dwergen.

Diversiteit is een hot issue. Tegelijkertijd is het een issue waar veel HR-mensen niet van weten hoe ze ermee moeten omgaan.

Hoe zorg je dat iemand zichzelf wél in de spiegel durft aan te kijken?

De feiten zijn alom bekend. Divers samengestelde teams zijn succesvoller. Teams en organisaties die opgebouwd zijn met mensen met verschillende achtergronden, persoonlijkheidskenmerken (zoals intro- en extravert) weten problemen en situaties beter op waarde te schatten. Zij kijken namelijk vanuit verschillende invalshoeken.

De 7 dwergen

Het is zoals bij de zeven dwergenDoc, Grumpy, Happy, Sleepy, Sneezy, Bashfull en Dopey. Niemand ontkent dat dit een geweldig team is. Niet alleen omdat zij de mijnen weten leeg te halen, maar ook omdat zij Sneeuwwitje uiteindelijk weten te redden van de boze heks, een manier bedenken om Sneeuwwitje altijd te kunnen blijven zien en er daardoor voor zorgen dat de prins haar uiteindelijk ziet en wakker kust.

Lees hier het complete artikel van Annelies Graafland.

 

Bewaar vacature 0
Hoe de 7 dwergen kunnen zorgen voor meer diversiteit