Corona-conflict?

30 maart 2020 - Nieuws

Corona heeft ons allen flink in de greep. Het kan zo maar zijn dat het naast eventuele gezondheidsproblemen, ook voor problemen op je werk zorgt. Blijf zo lang en zo goed mogelijk met elkaar in gesprek. Pas dan kun je begrip voor elkaars mening krijgen.

Onthoud dat deze periode voor iedereen moeilijk is. En jullie weten misschien niet direct een antwoord, omdat deze situatie nieuw is. Mag of moet je vrije dagen opnemen? Hoe zit het met jouw ADV?

Lukt het niet en kom je er niet uit? Dan helpen wij je. Dit is wat wij doen en geven:

  • Luisteren naar jouw verhaal
  • Advies waar je mee verder kunt
  • Juridisch advies in begrijpelijke taal
  • Een passende oplossing voor jouw probleem vinden.

Alvast wat richtlijnen: vakantiedagen
Het is voor je werkgever niet toegestaan om werknemers verplicht vakantiedagen te laten opnemen. Minder werk? Dan mag de werkgever personeel wel vragen of men vakantiedagen op wil nemen, maar de werknemer hoeft hier niet mee akkoord te gaan. Is er te weinig werk en komt de werknemer gedeeltelijk thuis te zitten, dan krijgt het personeel dus gewoon de normale aantal uren uitbetaald.

Met ADV is dat anders geregeld
Dit betekent dat de werkgever de werknemer wel kan verplichten om ADV-uren op te nemen. Of dit kan is afhankelijk van de afspraken die je op papier hebt. Het kan zijn dat er op papier is vastgelegd dat de werkgever mag bepalen wanneer het personeel de ADV-uren opneemt. In dat geval kun je als werknemer hier weinig tegenin brengen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

P.S. Wil je werken in Raalte? Je kan ook al onze vacatures bekijken.

Bewaar vacature 0
Corona-conflict?