Deze 10 vaardigheden vinden werkgevers het belangrijkst

5 juni 2020 - Nieuws

Op zoek naar werk? Deze 10 vaardigheden vinden werkgevers het belangrijkst!

In het AD lazen wij dit artikel. Worstel je met dit onderwerp? Wij helpen je zodat je op een soepele manier door je sollicitatie heen komt!

Door de coronacrisis zitten werknemers in bepaalde sectoren onverwacht zonder baan. Hoe vind je nieuw werk, als er voor jouw functie vrijwel geen vacatures meer zijn? Aan de hand van je vaardigheden kan je misschien een heel ander soort functie vinden. Randstad deed onderzoek naar de voorkeuren van werkgevers en de meestgevraagde hard skills en soft skills.

‘Als je dit als werkzoeken­de horecamede­wer­ker weet, weet je ook dat de overstap naar een andere functie makkelij­ker is dan je van tevoren dacht’

Wie door de coronacrisis onverwacht zonder werk zit, doet er goed aan te kijken welke vaardigheden hij in huis heeft. Het onderzoek laat namelijk een overlap zien in veelgevraagde skills tussen sectoren. Horecapersoneel moet bijvoorbeeld bovengemiddeld vaak flexibiliteit tonen. Maar ook in sociaal-maatschappelijke functies, zoals maatschappelijk werker, wordt deze vaardigheid vaak gevraagd. ,,Als je dit als werkzoekende horecamedewerker weet, weet je ook dat de overstap naar een andere functie makkelijker is dan je van tevoren dacht. Dat geeft hoop.”

Uit: AD, door Sanne Wolters
Lees hier het hele artikel in het AD.
Meteen die nieuwe baan in Salland veroveren? Wij helpen je! Neem direct contact op.

Bewaar vacature 0
Deze 10 vaardigheden vinden werkgevers het belangrijkst