Tips voor een perfecte call

Een call of video-gesprek is toch even iets anders dan een persoonlijk gesprek. Wij hebben tips voor je. Scoor die leuke baan!

1. Check je computer en wifi en ruim de vaat op
Werkt je wifi goed? Het kan niet zo zijn dat de verbinding halverwege het gesprek wegvalt. Check de app waar je mee gaat bellen van te voren. En wat ziet de kijker van jou? Ben je goed in beeld? Wat ziet hij / zij van jouw omgeving? Zien ze een vol aanrecht? Even draaien dan die camera! Test het vooraf: het levert je veel op.

2. Spiekbriefje: handig!
Het voordeel van video-bellen is dat je zelf bepaalt wat je wel en niet laat zien. Als je van te voren bedenkt wat je graag wil zeggen, dan kun je dat mooi op een spiekbriefje zetten. Een klein briefje, buiten beeld. Das een fijne boost voor je zelfvertrouwen toch? Kan niet meer misgaan dat gesprek!

3. Maak contact
Via je app natuurlijk, maar ook met je ogen. Kijk niet weg, maar kijk in de camera. Dus niet continu naar het scherm voor je! En als je vrolijk bent, laat dat dan zien. Op beeld is het anders dan in het echt, dus zorg ervoor dat je recht op zit en geïnteresseerd over komt.

En deze tips zijn ook erg waardevol voor je gesprek:

  • Blijf je (opgewekte) zelf!
  • Leuk is om te beginnen met: ‘Volgens mijn leidinggevende/klanten/collega’s ben ik…’ en dan 2 positieve eigenschappen vertellen. Zo maak je het verschil.
  • Bekijk de website van het bedrijf waar je solliciteert. Let op foto’s en hun taalgebruik.
  • Houd het kort.

Succes!
Moeilijk? Vraag ons om hulp.

Op zoek naar een baan? Bekijk onze vacatures.